Barion Pixel Aktuális munkáim | Kreatív írás online oktatás

Történelmi regény: Árpád-házi királynék: Boszorkányper 1. rész

Folyamatban van az Árpád-házi királynék sorozat első része, Boszorkányper címmel. Ez egy tizenkét részes sorozat nyitó darabja, legkorábban jövőre várható. A változások jogát azért fenntartom, igyekszem vele és a kiadóm is nagy érdeklődéssel várja. Hát még az olvasók! Amint lehet, szeretnék róla részletesebben mesélni, úgyhogy várható a témáról egy velősebb blogbejegyzés a közeljövőben.

Fantasy:

Mágus és Sárkány

Mágus és Sárkány címmel várható egy egykötetes fantasy regény kézirata. Évek óta dolgozom rajta, csodálatos történet egy testvérpárról. Azt hiszem, ez az egyik legszebb történet, amit valaha írtam, mágusokkal, sárkányokkal, különböző világokkal, katonákkal és rabszolgákkal, meg nagyon furcsa lényekkel. A kedvencem egy sziklatroll fiúcska, akit Subirának hívnak, és a neve egy külön történet. Ha eljön a megjelenés ideje, ezt majd megosztom veletek, addig nem mondanék többet róla, remélem, hogy hamarosan elkészül, sokat dolgozom vele. Szintén szeretettel várja a leendő kiadója.

Hollódémon: Invito (Démonok szövetsége: 1. rész)

Van egy másik, régi történetem, ami nemrégiben előkerült. Több év kihagyása után úgy éreztem, hogy ezt a történetet sem hagyhatom parlagon, és végre döntöttem a belső szerkezetével kapcsolatban. Így ez a történet regénysorozattá nőtte ki magát, és várhatóan hét részes lesz. Egy démon és egy alkimista viszontagságait ismerhetjük meg. A történet középpontjában olyan nagyhatalmú démonok állnak, akik a főbűnök végrehajtó hatalmaként élnek a világban. Ez a világ pedig egy olyan Római Birodalom, ami a tizenkilencedik században is áll. Csakhogy szétesni készül, a démonok eltűnnek és felborul az egyensúly. Nem a birodalom esik szét, hanem a létező világ, és ezt csak a legnagyobb démonok veszik észre.

Andras, a Hollódémon úgy dönt, hogy megpróbálja ezt megakadályozni egy nála is sokkal hatalmasabb entitás ellenében, de csak egyféleképpen győzhet. Ezért egy tiszteletreméltó Sorsszövő a beleegyezése nélkül emberré változtatja. Annyit elárulhatok, hogy ez egyáltalán nem tetszik neki, de ezzel elindul egy viszontagságos úton, hogy fokozatosan visszanyerje az emlékeit, és a démoni képességeit. Az útján az őt folyton megvető alkimista szolgáján kívül egy titokzatos néma leány kíséri, akin súlyos átok ül, és akinek csak Andras hallja a hangját. Oké, ez még csak a kezdet, de mint mondtam, sorozat lesz, és írom. Mégpedig ezzel a három főszereplővel. Szintén nagy szeretettel várja a leendő kiadója.

Filmek:

A kedvenceim, imádom a filmeket, de ezen a területen olyan vagyok, mint a tapogatózó kezdő írók. Idő kell, míg kiforrja magát a lehetőségek tárháza. Folyamatban vannak projektek, jelenleg tizennégy olyan filmtervem van, amit erre felhasználhatunk.

Elsősorban történelmi filmeket szeretnék írni, nemcsak nagyjátékfilmet, hanem sorozatokat is. Ha bármelyik regényemmel tovább csúsznék a tervezett határidőimben, az elsősorban a filmek miatt lehetséges.

 

Kihagytam két évet az írói munkában, a személyes életutam miatt, de mostantól visszatérek. Lehetetlen ezt a két évet pótolni, nem is tudnám. És nem jelenti azt, hogy nem dolgoztam, egyszerűen a maradék erőim nem vittek elég messzire és túlterheltem magam. De ennek vége. Semmi mással nem vagyok hajlandó foglalkozni, csak a filmekkel és a regényekkel, nem akarok másfelé menni.

Ne hívj világ, ne kényszeríts, kérlek, ne kelljen küzdenem azért, hogy dolgozhassak a tehetségem kibontásán, hadd fordítsam erőimet erre az érdemlegesebb munkára és nem más hívságokra. Kérlek, világ, állj mellém és segíts! Ez az én fohászom. És a tiéd milyen? 😉

love

Pandi