Barion Pixel Személyes bemutatkozás | Kreatív írás online oktatás pusztaiandrea.hu

Egy szakmai életrajz nagyon jól tükrözi egy író életútját és eredményeit, de egy kicsit mégis személytelen. Éppen ezért fontosnak tartottam, hogy írjak magamról bemutatkozás gyanánt néhány sort, amitől teljesebben látszik, milyen író is vagyok. Nos, híresen kitartó.

Nagyon nehéz volt az írói utam eleje, és az életvonalam is, ami minden sarkon olyan meglepetéseket tartogatott, mintha óriásokkal kellene megküzdenem. Ez nem változott, de hiszek abban, hogy ha kitartok és dolgozom, akkor annak lesz eredménye. A küzdelem pedig állandó. Merthogy nagyokat szoktam álmodni és van az furcsa felfogásom, hogy az álmaink arra vannak, hogy célokat jelöljenek ki a számunkra. Általában ezen az úton haladok.

1975-ben születtem, Kecskeméten. A családommal (szüleim és kisfiam) Szabadszálláson élek egy csinos kertes házban. Szegeden diplomáztam filozófia és kiadói ismeretek szakirányon. Szenvedélyesen érdekel a történelem és a női sorsok. Tanultam forgatókönyvírást, hogy tovább bővítsem az ismereteimet, és mert nagyon érdekel a filmezés, a történet képekben történő létrehozása. Ezek a folyamatok, már ami a megvalósítást illeti, nagyon lassúak és nehézkesek. Olyan falakat kell áttörni, amihez képest az eddigi óriásaim pattanások voltak. De rajta vagyok ezen a megvalósításon is, és nem adom fel.

Olykor megkérdezik tőlem, hogy az anyaság mellett hogy marad időm az írásra, de olyankor mindig eltűnődöm egy egyre inkább elém tolakodó következtetésen. Az anyaságom áldozathozatala sokkal kevésbé viselt meg, mint azok az áldozatok, amiket a tehetségem kibontakozásának érdekében kellett meghoznom. A tehetség az a gyermek, aki mindent követel belőlem. És megadom neki.

Az írói lét számomra egy természetes állapot és közeg, nagyon szeretem a munkámat, és szívesen lavírozok a témák között. Elsősorban történelmi regényeket írok, de a szívemhez közel áll a fantasztikus irodalom is, ami mindig lenyűgöz, ráadásul a két téma sokkal közelebb áll egymáshoz, mint azt első ránézésre hinnénk. Mert a történelmi regény ugyanolyan fikciós műfaj, mint a fantasztikum. A fantasztikum pedig semmivel sem komolytalanabb, mint a történelem. Amiről szólniuk kell, az mindig az ember és ember közti tér.

A nagy álmok életet adnak. Nekem mindig szükségem volt rájuk, hogy lássam a lét értelmét és célokká alakítsam őket. Mert megtanulni teremteni a legfontosabb és legnemesebb az életben, egyben a legnehezebb is. Egyszóval nehézsúlyú bajnok vagyok a szó nemes értelmében, legalábbis szeretek így gondolni az írói utamra, amit eddig bejártam. Becsülettel és sok munkával.

Jelenleg a Bizánc trilógiám elérhető a Gold Book Könyvkiadónál, amit nagyon jó szívvel ajánlok mindenkinek, aki szereti az összetett, kalandos történeteket. Theophanó bizánci császárné életéről írtam, aki titokzatos szerelembe keveredik egy barbárral, a hunok tarján fejedelmével: Kagannal. Így uralkodni nem könnyű feladat, érdemes elolvasni, milyen kalandokon mentek keresztül. A történet nagyjából az összes szereplő tekintetében hardcore történelmi regény, és igyekeztem olyannak ábrázolni mindenkit, amilyen valójában is lehetett.

A novelláim elolvashatók az írói honlapomon, remélem, hogy színességükön át meglátszik, mennyire széles palettán szeretek mozogni az irodalmi közegben.

Jó olvasást, és köszönöm a megtisztelő figyelmet!

love:

Pandi