Barion Pixel Ajánlott blogok | Kreatív írás online oktatás pusztaiandrea.hu
Kreatív írás kezdőknek

Ajánlott

Az alábbiakban a személyes ajánlásomat szeretném megerősíteni. Itt találsz olyan írástechnikai blogokat, amiket magam is szívesen használok a munkámhoz a mindennapokban, ha valamit alaposabban szeretnék átgondolni. Ez mindig hasznos. Az oldalak böngészhetők és a tartalmuk is szakmailag megalapozott, biztonságos terep lesz a számotokra.

Amikor nem találsz válaszokat mindenre, lehetséges, hogy válaszút előtt állsz és a saját döntéseidet kell meghoznod. Ilyenkor senki sem segíthet, mert a döntés a tiéd, de a lehetőségekkel tisztába jönni megkönnyíti a válaszaid megtalálását. Ez a legjobb módszer, ezeket az oldalakat is ilyen típusú, de önálló döntések meghozásához ajánlom neked. Hasznos lesz.

Így neveld a regényedet!

Kozma Réka a Könyvmolyképző Kiadó kreatív írás oktatója és szerkesztője, rengeteg írástechnikai anyagot halmozott fel az évek alatt a kiadóban aktívan folyó íróképzések tapasztalatai alapján. Kezdő-haladó íróknak sokáig tud újat mondani. Az oldal jól böngészhető.

Kiegészítő tananyagként ajánlom figyelmetekbe a szerkesztéssel, és a zsánerekkel kapcsolatos cikkeket a jobb megértés érdekében. Ha a nevére kattintasz, átkerülsz az oldalra. Jó böngészést kívánok!

Irodalmi Boncasztal 2.0

Ez szintén egy írástechnikai oldal, ez volt a kezdet és sok-sok külföldről származó, engedélyekkel lefordított cikk található itt. A története nem bonyolult, de ide is bemásolom.

„Hajdan, a kétezres évek elején hatalmas probléma volt, hogy a hazai szórakoztató irodalom messze lemaradt a külföldi könyvek mögött. Az íróknak nem volt versenyképes tudásuk.
Míg az angolszász írókat táborokban és tanfolyamokon képezték, idehaza ilyenek nem léteztek, és nem lehetett kapni kreatív írás könyveket sem. Az Amazon előtti időkben járunk, így nem lehetett a neten át sem rendelni. Gyakran a nyelvtudás is hiányzott.
Aki nagy nehezen – külföldi út során – megvette a könyveket, az segítségül fejezeteket összegzett másoknak. Az rpg.hu oldal körül alakult írókörök hatalmas munkát végeztek, különösen a Scriptorium. Ez a blog ezen fordítások átmentése és gyűjteménye.
Hatalmas köszönet a munkájukért!

Ma már léteznek magyar nyelvű kreatív írás könyvek, és angol nyelvűeket is könnyen lehet rendelni, nincs szükség újabb anyagok fordítására, így a blog sem frissül már.

Jó írást mindenkinek, találjátok meg az utatokat, valósítsátok meg az álmaitokat! :)” /On Sai/

Ez az oldal talán nem frissül, de még mindig rengeteg hasznos tudással van tele, ami szabadon használható. Szintén remekül böngészhető a jobb oldali fülön. Csak kattints a nevére! Jó böngészést!