Barion Pixel Biztassuk egymást! | Kreatív írás online oktatás

Sziasztok!

Olykor az ember rendesen padlóra zuhan. Nem mindig kell hozzá csalódás kívülről, de megéljük a belülről jövő csalódást, amikor valami nem sikerül, és tudjuk, hogy szintet kell lépni önmagunktól. Mintha lélekben szakadékba akarnál ugrani, de nem mersz. Ha visszaemlékszem, mindig eszembe jutnak furcsa, nem külső eseményekhez köthető mélypontok. Mielőtt szintet lépünk, valahogy belül minden újra meg újra elrendeződik bennünk, és néha nagyon fáj. Néha sokáig kell gondolkodni dolgokon, hogy beérjenek. Néha újra kell indítani magunkat egy reset gombbal fejben. Megesik, hogy nem is tudjuk, mi a baj, csak a káosz feszít belül és nem megy a koncentrálás.

Ilyenkor valószínűleg belső elrendeződés és olyan szintlépés folyik, ami maga az elrugaszkodás. Kemény lelki folyamat, de ne csinálj vele semmit, beszélj a barátaiddal, és nyugodj meg, el fog múlni. Nekem ilyenkor csak a nyugalom segít és egy támogató barát, aki meg tud nyugtatni. Ilyenkor esnek rosszul a kritikák, vagy beszólások, érzékenyebbek leszünk, de ezen is át lehet lendülni, félretenni, míg meg nem érkezik a belső egyensúly. Ilyen állapotban a csigaház gyógyító, elbújni benne pár napra vagy egy hétre. Nem kell film, könyv, mások, semmi nem kell kívülről, csak a csend. Persze ez a legnagyobb zajban is lemegy, de a nyugalomban gyorsabban és jobban sikerül átlendülni. Ami azonban fontos, hogy a padlóról fel kell állni. Ez pedig minden esetben jobban megy, ha vannak, akik képesek biztatni egy kicsit. Nincs simogatás, dicsérgetés, semmi, csak egy megerősítés:

Hiszek benned, fel tudsz állni! Csak ennyi kell.

Én hiszek benned, és ha gyógyulóban van a lelki sebed vagy a káosz benned, akkor már fel tudsz állni. Jobb lesz tőle, ha érzed, hogy tettekre képes vagy. Vedd elő és nézd meg az eredményeidet, a kis célokat, amiket elértél és az újakat, amikre érleled magad, és amiket nem kell feladnod. Ne félj, csak tudd, hol tartasz. A fájdalom, a bizonytalanság és a félelem hármas fogata olyan, mint a legbénítóbb idegméreg. Tisztulj meg tőlük, és tegyél valami jót! Menj el futni, süss egy sütit, játssz valamit! Csak egy pillanatra engedd el a céljaidat, hogy utána jobban rá tudj markolni a gyeplőre, mert valójában új fogást keresel rajta. Új fogást keresel magadon az önfejlesztésedhez. Rajta! Fel tudsz állni!

Ez a lap az oldalon való beszélgetések és egymás biztatására jött létre. Bátran gyertek ide, beszéljünk egymással, olykor nincs is szükségünk többre, mint olyan helyen kibeszélni magunkat, ahol értenek és meghallgatnak. Kérdezzetek, meséljetek, beszéljetek nyugodtan! Itt leszek és meghallgatok mindenkit.

Szeretettel:
Pandi

1 hozzászólás

  1. pandi

    Eltartott egy ideig, de végre sikerült beállítani a hozzászólásokat. Ide jöhetnek a mindenek, írjatok! A kérdésekre is szívesen válaszolok. Tanuljatok, olvassatok sokat! Hajrá!:)

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük