Barion Pixel Képzés áttekintése | Kreatív írás online oktatás
Kreatív írás kezdőknek

Képzés áttekintése

Miben más ez a képzés, mint a többi? Nézzük! Rengeteg jó képzés van, sokféle és sokrétű, drágák is, jelenlevősek is, vagy kifejezetten egyetlen írástechnikai irányra összpontosítók, de ez teljesen rendben van. Ami nincs rendben, hogy olyan képzés, ami azt veszi figyelembe, hogy kezdő íróként egyáltalán elindulni szeretnél, és tele vagy kérdésekkel, olyan képzés nincs. Ráadásul a legtöbb valamire való  helyen el kell érni egy szintet ahhoz, hogy bekerülj. Néha az sem elegendő, hogy írástechnikai cikkeket olvasol, aminek a felét sem érted, vagy nem tudod, hogyan hasznosíthatnád.

Ha valahol megkérdezel valamit, dől rád minden a közösségi oldalakon, és tudat alatt érzed mások frusztrációit, és kapsz olyan tanácsokat, amiket, ha tényleg megfogadnál, ellátnák a bajod. Ezek nem rád vannak szabva, talán túl is vagy már néhány csalódáson. Érzed, hogy ez így nem jó, hogy nem tudod eldönteni két ellentétes állítás közül, melyik igaz rád. Hogy nem erre van szükséged, hogy nincs senki, akihez fordulhatnál a legelemibb fogalmak és alapok megkérdezésével. Most viszont jó helyen jársz. A legfontosabb a bizalom és az, hogy megtaláld magad. Ebben próbálok utat mutatni, de a munka a tiéd és ezért a válaszok is a saját válaszaid lesznek.

Nézzük, miről van szó!

Ezen a felületen 10+ oldalas tananyagokban önállóan tudsz dolgozni, gondolkodni, lépésenként fejlődni, gyakorolni és kiegyensúlyozni magad. A gyakorlatokat magadnak végzed el, és minden lecke végén találsz egy feladatot. Eközben választ kaphatsz a legelemibb és valós kérdéseidre is, és adok tippeket ahhoz, hogyan fejleszd magad a mindennapokban önállóan. Saját tempóban, saját időbeosztással, saját magadra vagy a terveidre, írásaidra vonatkoztatva dolgozhatsz önállóan és senki nem fog beleszólni. Ahogy tetszik, ahogy igényled, és ahogy a pénztárcád éppen megengedi, úgy haladhatsz. Ha az anyagiak nem okoznak gondot, akkor se fald be az egészet egyszerre, érdemes hetente egy, legfeljebb két tananyagot feldolgozni és köztük dolgozgatni azokon a feladatokon, amiket adok a tananyagok végén. Emellett pedig érdemes sokat írni és feldolgozni magadban a saját tapasztalataidat.

Ezek oktatási tananyagok, és tartalmazzák a tanfolyam árát, benne a húsz év alatt megszerzett tudásommal, apró szeletekre kaszabolva. Kifejezetten arra irányul, hogy segítsen átlépni az első akadályokat az íróvá válásod útján. Olyan tudás van benne, ami remélhetőleg kiegészíti, vagy más megvilágításba helyezi azt, amit már tudsz, de biztos vagyok benne, hogy tartalmaz sok új információt is. Abban próbálok segítséget nyújtani, hogy hatékonyabban fejlődj és megtanuld magadat a célodhoz felnöveszteni.

Ha vannak benne evidenciák, az is fontos, megerősíthet abban, amit eddig gondoltál. Olykor nemcsak az új dolgok fontosak, hanem az is, hogy hiteles forrásból megerősítéseket kapj. Ha pedig új dolgokkal találkozol, végy egy nagy levegőt és gondolj arra, ez segít, hogy előrébb juss és tudj koncentrálni a feladataidra. Így tudod majd elérni a céljaidat. Ha nem vagy elégedett, azzal sincs semmi baj, bármikor abbahagyhatod a tanulást, ha úgy érzed, hogy nem épít rajtad vagy nem neked való. Senki nem fogja a szemedre vetni, és milyen jó, hogy nem kellett egyben kifizetned az egészet. Ezt a képzést bármikor félbehagyhatod, és bármikor visszatérhetsz hozzá. Mindez rád van bízva, haladj, ahogy jónak látod, vagy lépj másfelé, más képzésre vagy más módszerre. Az a legfontosabb, hogy számodra hasznos legyen, de ha nem az, menj más útra, ahol megtalálod önmagadat, mert ez a legfontosabb.

Egyelőre tíz tananyagot készítettem, melyben érintem a legfontosabb kérdéseket, amik az első időkben felmerülhetnek. Beszélünk alapfogalmakról, a tudás alkalmazásának módjáról, különböző szemléletekről. Ezek fontosak, sokkal jobban fogsz majd boldogulni, ha felkészültebb leszel, és bizonyos jelenségek, amik történnek veled, érthetőbbé válnak. Például: mit jelenetek bizonyos alapfogalmak, mi a dramaturgia, mi a karakter, a kritika, vagy, hogy miért nem válaszol a kéziratra a szerkesztő akkor sem, ha minden nap írunk neki? Megtudhatod miként és mikor jelentkezik a tehetség. Mi az a flow élmény, mi köze van az ihlethez? Miért érdemes olvasni és kezdő íróként mik a legfontosabb kitűzhető célok, amiket érdemes elérni ahhoz, hogy tovább léphess az íróvá válás útján.

Maguk a tananyagok egymásra épülnek, ha szeretnéd elvégezni a komplex tanfolyamot, akkor tartsd be a sorrendet, és figyelj arra, hogyan gazdálkodsz az időddel. Egy író számára ez is kihívást jelent, érdemes tudatosan tervezni. Ha úgy érzed, hogy bizonyos témák kiemelten érdekelnek, de a többire nincs szükséged, akkor szemezgess belőlük bátran. Mégis ajánlom, hogy összefüggően menj rajta végig, hiszen a témakörök nagyon fontosak és bizonyos gondolatok nem választhatók el egymástól. De ez már a te döntésed, tégy belátásod szerint!

Remélem, hogy ez a tananyag-csomag segítségedre lesz, hogy elindulj az írói úton.

Sok sikert és jó munkát kívánok hozzá!

Szeretettel:

Pandi