Barion Pixel Hogyan használd? | Kreatív írás online oktatás
Kreatív írás kezdőknek

Hogyan használd?

 

A tananyagok oktatási célból készültek, de jobban szeretek rájuk tekinteni úgy, mintha jó tanácsokkal lenne tele, tájékoztatással és módszerekkel, amivel magadat tudod majd fejleszteni.

Ha nem ilyesmire gondoltál, bármikor abba tudod hagyni ezt a képzést, ugyanakkor, ha egy nap arra ébredsz, hogy megbízható helyről szeretnél tájékozódni, bármikor visszatérhetsz ezekhez a tananyagokhoz.

A tananyagokat felvezetem, és van egy rövid összefoglaló arról, miről is szól részletesebben, de a valódi tartalmakat és összefüggéseket belül találjátok. Ez megkönnyíti a szemezgetést, vagy ha célirányosan keresel valamit.

Kérlek, legyetek tekintettel arra, hogy ezekkel sokat dolgoztam, ne tegyétek ki a netre. Ha két barát összefog, elfelezik a költséget, és együtt dolgozzák fel a tananyagot, azzal nincs semmi gond, ha valóban közösen fizetik, de utána ne küldözgessétek szanaszét. Főként azért, mert ártanátok annak, akinek elkülditek és nekem is, aki megdolgoztam a tudással, amit most kiadok nektek. Fontos, hogy a tananyagot kifizessétek, mert ez egy mentális dolog bennünk, és nem annyira rólam szól, mint rólatok. Komolyabban veszitek az egész folyamatot, ha fizettek érte, egyszerűen így van beállítva az agyunk.

Ez az online tanfolyam tehát ezekben a leckékben megpróbál segíteni, hogy ne vesszetek el tévedésekben és érdemben tudjatok koncentrálni arra, hogy elindítsátok magatokat az írói fejlődés útján. Az oldalon található még több írástechnikai anyag, ezek szabadon hozzáférhetők, de nem jelenti azt, hogy hivatkozás nélkül elvihető.

A tanfolyam tehát jelenleg tíz leckéből áll, amit egyenként le tudtok tölteni magatoknak az oldalról, ezeknek leckénként 3500 Ft az ára, amit átutalással tudtok kiegyenlíteni, az oldal átirányítással segít ebben. Fenntartom a lehetőségét a bővítésnek vagy újabb képzésnek, úgyhogy időnként érdemes lesz visszanézni ide. Ez természetesen attól függ, hogy, hogy lesz-e rá igény.

Egyenként is használhatod, és nem veszel zsákbamacskát, ahhoz hasonló írásokat tartalmaz, amilyeneket az ingyenes tananyagokban is találtok. Azzal a különbséggel azonban, hogy égető problémákra adhat választ, támpontot, gyakorlati feladatokat is tartalmaz, és segíthet belül kiegyensúlyozni magad, megérteni, hogy kezdő írónak lenni nem ciki. És hogy nem vagy egyedül az érzéseiddel, ami történik veled, az tök normális. Másfelől egy kicsit meg kell tanulni elhelyezni magunkat a saját írói fejlődésünk útján, ebben is segíthetnek a tananyagok. Tíz alapozó leckét készítettem nektek, egyenként 10+ oldal a terjedelmük, amiből szemezgethettek is, de az lenne a legjobb, ha sorrendben dolgoznátok fel őket.Ezeket egyesével kezelhetitek, nem kell egyben kifizetni, és akkor dolgozzátok fel, amikor akad rá időtök.

A gyakorlatokat is érdemes megcsinálni, de ha nem tetszik, senki nem fogja tőled számon kérni. Nemcsak íróknak készült, hanem olyanoknak is, akik szeretnének a könyvszakmába belelátni egy kicsit, és szeretnek blogot vezetni, vagy megtanulni, mit érdemes észrevenni egy-egy regényben. Az ilyen blogok igényessége sokkal több olvasóval kecsegtet, és a kiadók is bizonyára örömmel vennék, ha több komolyabb könyvismerettel rendelkező könyves blogger lenne, mint amennyi van. Ahhoz, hogy ebbe jobban belelássatok, az Ajánlott fül alatt találtok remek blogokat, amiket igényességük és színvonaluk miatt én is szívesen követek.

Hetente egy tananyag feldolgozását ajánlom, érdemes betartani egy rendszerességet és készíteni egy munkatervet arra az időre, amíg tanulsz, ez mindössze tíz hetet jelent. Kezdő íróként fél éves intervallumban terveztem meg, hogy milyen feladatokat szeretnék elvégezni, milyen célokat szeretnék kitűzni és ezekkel tudatosan dolgoztam. Ebben voltak novellapályázatok, egy haladási tempó az írásban annak megfelelően, mit szeretnék elérni. Célokat tűztem ki, sok kicsi célt. Érdemes ilyennel is foglalkozni, ha pedig nem lesz meg minden, sebaj, hiszen a saját a munkatervedet úgy variálod át, ahogy akarod. Ez azonban sokat segít abban, hogy ne érezd magad elveszettnek, ugyanígy a tananyagok is ebben segítenek első körben. Másfelől meg kell ismerned a saját teljesítményedet is, mire vagy képes fél év alatt. Ha ezt tudod, később egy kiadóval is könnyebben tudsz határidőt egyeztetni, amikor szükséged lesz rá.

Ezen a képzésen nincs kötött oktatás, lényegében olyan tempóval, olyan időbeosztással tudtok lépésenként haladni, amilyennel akartok. Ha kérdésetek, problémátok van, vagy valamivel nem boldogultok, és privát szeretnétek kommunikálni, írjatok nekem e-mailt (elérhetőség menü oktatói e-mail cím). Ha a kérdés, egy téma, vagy olyan nyilvánosan másoknak is hasznos gondolat merül fel, ezen az oldalon a Biztassuk egymást! bejegyzésnél bátran kérdezzetek és beszélgessetek! Ezt az oldalt egymás közti beszélgetésekhez hoztam létre, érdekel a véleményetek, a gondolataitok, hiszen a biztatás fontos. Ugyanígy azt is fontosnak találom, hogy visszajelezzetek, mennyiben hasznos mindaz számotokra, amit a tananyagok adnak. Írjatok nekem bátran, hozzatok témákat, kérdezzetek, igyekszem mielőbb válaszolni mindenre, amire kíváncsiak vagytok!

Legyetek bizakodók és írjatok, olvassatok sokat! Ne adjátok fel az álmaitokat!

Jó munkát és sikeres tanulást kívánok!