Barion Pixel ÉRZELEMÁBRÁZOLÁS - Ilion Íróklub

TANANYAGOK BRONZ 1 SZINTTŐL

ÉRZELEMÁBRÁZOLÁS ÉS EGYÉB LECKÉK

Ez egy gyűjtőoldal, ahol az érzelemábrázolással, az általatok kérdezett érdekességekkel kapcsolatos videókat szedtem össze.

Jó tanulást!

FÉLELEM - 1. RÉSZ

Meghoztam az első interaktív munkára serkentő videót az érzelemábrázolással kapcsolatban. Remélem tetszik, igazából még csak belecsapunk, ennél sokkal mélyebben bele foguk menni, de úgy éreztem, hogy bevezetésnek ez most elég lesz. Remélem hasznosnak érzitek. A félelem meghatározó erővel bír, amikor karakterek motivációt próbáljuk kidolgozni. Milyen összefüggések mentén? Nézd meg a videót!

FÉLELEM 2. RÉSZ

Készítettem egy hosszabb videót a félelem további témájában, és úgy döntöttem, hogy havonta egy hosszabb felvételt hozok, legfeljebb darabokban nézitek meg. Van benne házi feladat, ami játékos, és egy rejtvény is, de ami a legfontosabb, hogy végre kikerekítettem a mondanivalót a témában, és remélem, hogy az eddigieknél is érthetőbb és igazából kerekebb lett.

FÉLELEM 3. RÉSZ

Félelem érzelemábrázolásos anyag fontos összefüggésekkel. Ezen még csavarni is fogunk. Ez most egy óra, bátran csináljatok mellette valamit, remélem érdekes és hasznos. Gondold át mindezt a saját munkádra vetítve és akkor sokat tanulhatsz belőle. Jó tanulást!

FÉLELEM 4. RÉSZ

Itt a félelemmel kapcsolatos befejező rész érzelemábrázolás témában. Ha megértitek a legmélyebb félelmeket, remek alapot ad ahhoz, hogy a karaktereiteknek fejlődési ívet alapozzatok meg, valamint az olvasók elé tárhassatok összetettebb érzelmeket, motivációkat, logikussá téve a szereplők döntéseit olyankor is, amikor sikít róluk, hogy épp egy nagy hibát vagy akár a legnagyobb hősi tettet követik el.

SZERETET 1. RÉSZ

Elsőként a szeretet témát a szeretetnyelveken keresztül közelitjük meg. Ez jó ötleteket adhat arra nézve, milyen eszközökhöz nyúlj a történetedben, hogyan mutasd meg a szeretést. Ennek ugyanis rengeteg módja van, és érdemes ezzel tudatosan dolgoznod, a karaktereid is imádni fogják.

EGYÉB HASZNOS: A mágia ára, a KIKE hányados, és a Harry Potter

Mit jelent az, hogy a mágiának ára van, ha az csupán egy eredendő képesség? Hogyan tekintsünk a KIKE hányadosra kezdő, fejlődő íróként? Miben lehet a hasznunkra? És Harry Potter forever! Mert imádjuk!